Čarovanie s hubami v kuchyni
Pošlite nám svoj recept Sdílet na Facebooku
KURIATKA
Kuriatka na smotane
Potrebujete: čerstvé kuriatka- koľko máte k dispozícii, 1 cibuľu,
Postup: Cibuľu nakrájate na drobno a usmažíte na oleji, pridáte do nej kuriatka pokrájané na väčšie kúsky a kvalitne umyté. Všetko dobre posolíte, podlejete vodou a do mäkka dusíte. Keď sú kuriatka dostatočne mäkké, pridáte do nich zmes zo smotany, 2 lyžíc múky a papriky. Kuriatka ešte krátko povaríte a podávate s cestovinou, či haluškami.
Kuriatkové rizoto
Potrebujete:
Postup: Na olivovom oleji opražíte rizotovú ryžu a zalejete ju zeleninovým vývarom. Pridávate očistené a nakrájané kuriatka a dolievate vývar zo sušených hríbov, ktorý ste medzi tým spravili. Posolíte, okoreníte a pridáte parmezán. Dusíte asi 25 minút a pred dovarením vmiešate do zmesi smotanu.
TANEČNICA POĽNÁ
Lahodná polievka
Potrebujete: 3 hrste tanečníc poľných, cibuľu, soľ, vodu, vajce, masť, hrubú múku, petržlenovú vňať, korenie, zemiaky, hladkú múku, červenú papriku, rascu
Postup: Na masti speníte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáte hladkú múku, červenú papriku, mleté čierne korenie a chvíľku pražíte. Podlejete vodou, pridáte huby, nakrájané zemiaky, rascu. Keď sú zemiaky mäkké, pridáte mrveničku, ktorú ste spravili z 1 vajca a hrubej múky. Pridávame podľa chuti korenie, či vegetu. Nakoniec ozdobíte petržlenovou vňaťou.
PLÁVKA
Rýchla pochúťka k chrumkavému chlebu
Potrebujete: plávky, cibuľu, soľ, čierne korenie, mletú rascu, olej
Postup: Na olej naukladáte na kolieska nakrájanú cibuľu. Po chvíľke na kolieska cibule naukladáte plávky, dochutíte soľou, korením a rascou. Necháte do mäkka piecť. Podávate s chlebom.
DUBÁKY
Potrebujete:
Postup: Nakrájate dubáky na menšie kúsky. Na panvici zohrejete maslo, pridáte nakrájané dubáky, postupne premiešavate. Posolíte a smažíte z každej strany po dobu asi 3 minút. Pridáte petržlenovú vňať a podávate s chlebom.
Martina Halajová
Diskuze
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť, respektive zaregistrovať.